محققان استرالیایی به رهبری پروفسور «کوروش کلانترزاده» از موسسه فناوری سلطنتی ملبورن (RMIT) و دانشآموخته دانشگاههای تهران و صنعتی شریف، کپسولهای حسکننده گازی ارائه دادهاند که دادهها را از درون روده مستقیما به یک تلفن همراه میفرستد و فرصتهای جدیدی را برای تشخیص، درمان و تحلیل سلامتی این عضو از بدن در اختیار محققان میگذارد.
گازهای روده با سرطان، سندروم بدخیم و بیماری التهابی روده مرتبط هستند و میتوانند به نشانگرهای زیستی کلیدی برای ارزیابی سلامتی کلی این عضو تبدیل شوند.
فناوری جدید کلانترزاده و همکارانش از دانشگاههای موناش و موسسه فناوری سلطنتی ملبورن، تراکم گازهای گزینشی روده را از طریق یک کپسول بلعیدنی مجهز به حسگر گاز، میکروپردازشگر و فرستنده بیسیم با فرکانس بالا اندازهگیری میکند.
پروفسور کوروش کلانترزاده گفت: شیوههای کنونی غیرتهاجمی ارزیابیکننده گاز روده مانند آزمایش تنفس، قابل اعتماد نیستند. ما میدانیم میکروارگانیسمهای روده گازهایی را به عنوان مسؤول فرعی متابولیسم تولید میکنند، اما تا پیش از این، درک بهتری از چگونگی اثرگذاری آنها بر سلامتی نداشتیم.
وی ادامه داد: توانایی اندازهگیری دقیق روده میتواند دانش ما درباره نقش میکروارگانیسمهای روده در اختلالات این عضو و کارآیی جذب غذا را افزایش دهد و امکان ارائه فناوری تشخیصی و درمانهای جدید را فراهم کند. در این میان، کپسولهای فناوری پیشرفته میتوانند به افراد در ارزیابی دقیق چگونگی اثرگذاری غذاها بر رودهها کمک کنند.
آزمایشهای حیوانی، کارآیی و ایمنی کپسولهای جدید را نشان دادهاند و این کپسولها هنگام حرکت در سراسر روده، دادهها را پیش از خارجشدن از بدن، به تلفن همراه کاربر میفرستند.
تیم تحقیقاتی بدنبال سازگارکردن این فناوری برای بدن انسان هستند.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Trends in Biotechnology ارائه شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.